Alle betaalautomaten contactloos vanaf 1 januari 2020

news

Contactloze betaalinstrumenten bieden meer gemak, snelheid en veiligheid voor zowel consumenten als winkeliers. Dat is één van de redenen dat de merkeigenaren van pinpassen en creditkaarten die wereldwijd worden gebruikt (MasterCard/Maestro en VISA/V PAY), aan hun acceptanten (toonbankinstellingen) voorschrijven dat uiterlijk 1 januari 2020 alle betaalautomaten geschikt zijn voor contactloos betalen.Verouderde automaten waarmee contactloos betalen niet mogelijk is, moeten vóór die datum worden vervangen, ook in Nederland.

Daarnaast gebruiken steeds meer consumenten contactloze betaalinstrumenten die niet meer in een betaalautomaat gestoken kunnen worden, zoals sieraden en mobiele telefoons met een ingebouwde NFC-chip voor contactloos betalen. Zodat klanten met zo’n niet-insteekbaar contactloos betaalinstrument ook in uw winkel kunnen afrekenen, is het verstandig om verouderde automaten te vervangen.

Alle typen betaalautomaten die sinds 1 januari 2016 op de markt worden gebracht, zijn reeds standaard geschikt voor contactloos betalen. Er zijn echter een paar typen automaten die vóór 2016 op de markt zijn gebracht en op grond van de certificering door de Betaalvereniging in beginsel tot ná 1 januari 2020 gebruikt konden worden. Desondanks mogen die paar typen automaten vanaf 2020 niet meer worden gebruikt, omdat ze niet geschikt zijn voor contactloos betalen en daarmee niet voldoen aan de wereldwijde voorschriften van MasterCard/Maestro en VISA/V PAY.

Begin 2018 waren 8 van de 10 betaalautomaten in Nederland reeds geschikt voor contactloos betalen. Als met uw betaalautomaat nog niet contactloos kan worden betaald, neem dan contact op met de leverancier van uw automaat.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.