Vanaf vandaag kunnen uw klanten betalen met Apple Pay

news

Apple Pay is vanaf vandaag beschikbaar bij ING. Alle klanten van ING met een iPhone en Apple Watch kunnen de betaaldienst gebruiken om af te rekenen in winkels, ook in ruim dertig andere landen.

Klanten kunnen Apple Pay momenteel alleen activeren in de ING Mobiel Bankieren App en hun betaalpas toevoegen aan de Wallet. Het rechtstreeks aanmelden van een ING betaalkaart bij Apple Pay via de Wallet lukt nog niet. Ook met zakelijke kaarten melden gebruikers nog problemen.

Bij ING zijn alleen de betaalpassen geschikt om in te stellen met Apple Pay, naast de Maestro-pas (van Mastercard) is dat de V Pay kaart van Visa.

Alleen winkels waar je contactloos kunt betalen ondersteunen Apple Pay. Oudere terminals werken niet met Apple Pay. Anders dan BNP Paribas Fortis in België lanceert ING in Nederland niet met specifieke partners. In principe is het niet noodzakelijk dat winkels het Apple Pay logo voeren.

ING is de eerste grootbank in Nederland die Apple Pay ondersteunt. De verwachting is dat andere banken volgen, al heeft de Rabobank laten doorschemeren de hogere transactiekosten een groot bezwaar te vinden. ING lijkt klanten vooralsnog geen kosten in rekening te brengen.

Wilt u ook een terminal die geschikt is voor Apple Pay?

Bij Checkout vindt u gemakkelijk alle pinautomaten die contactloos betalen ondersteunen. Dankzij de NFC-chip werkt Apple Pay bij alle pinapparaten die contactloos betalen ondersteunen. Naast winkels kan je dus ook terecht bij drankautomaten, parkeergarages, parkeerautomaten en nog veel meer. Zolang ergens contactloos betalen ondersteund wordt, is de kans groot dat je er ook met Apple’s betaaldienst kan afrekenen. 

Hoe werkt betalen via Apple Pay?

Bron: ING

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.