Bol.com stapt begin 2020 ook in kleding

news

Bol.com wil begin 2020 fors gaan uitbreiden en wil, net zoals Amazon, de winkel worden voor alles voor iedereen. De volgende grote stap voor de grootste webwinkel van Nederland is de verkoop van kleding. De webwinkel van Ahold is in gesprek met enkele grote modegiganten om dit in 2020 te lanceren.

Volgens het Financieel Dagblad lopen er gesprekken tussen bol.com en verschillende kledingmerken. De geruchten gaan dat Tommy Hilfiger en G-star in gesprek zijn met Bol.com. In januari 2020 is het de bedoeling om dit groots te lanceren.

Retailexperts verwachten, met de komst van Amazon in het achterhoofd, een groot slachtveld op de Nederlandse markt. Met grote concurrenten zoals het Duitste Zalando, het Duitse About You en het Britse Wehkamp is de markt al goed verdeeld, maar met de komst van twee nieuwe, grote concerns zal er een hevige concurrentiestrijd losbarsten. De verwachting is dat Wehkamp het meest te lijden zal hebben.

Voor het MKB  kan de volgende stap van Bol.com erg interessant zijn. Bol.com is de grootste webshop van Nederland, maar heeft als doel om als platform te fungeren tussen vraag en aanbod. Met die gedachte in het achterhoofd is het dus goed mogelijk dat Bol.com het mogelijk gaat maken dat derden zich kunnen aanmelden om kleding te verkopen via Bol.com. Kleding is de grootste online productcategorie van Nederland, dus het is erg interessant om dit te volgen. Daarnaast verwachten verschillende experts dat 2020 een groots jaar gaat worden voor de Nederlandse markt. Een groot slachtveld waarin het almachtige en wereldwijde Amazon, het Europese Zalando en het lokale Bol.com de strijd met elkaar aangaan. Wehkamp lijkt niet opgewassen tegen dit geweld, maar de tijd zal dat leren. Het is aannemelijk dat er bedrijven zullen omvallen bij dit gevecht.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.