Checkout.nl is officieel live!

news

Na maanden van inspanning, pieken en dalen kunnen we vanaf vandaag, 16 oktober 2019, officieel melden dat de website klaar is voor lancering. Daar willen we natuurlijk stil bij staan en zodoende hebben we een persbericht rondgestuurd naar alle aangesloten leveranciers, brancheverenigingen en nieuwsplatforms. Hieronder kunt u het persbericht lezen dat wij hebben uitgestuurd.

Rotterdam, 16 oktober 2019

‘VERGELIJKER GEEFT MKB INZICHT IN BETAALPRODUCTEN’

CHECKOUT.NL GEEFT ONAFHANKELIJK ADVIES OVER BETAALPRODUCTEN VOOR MKB’ERS. OP HET VERNIEUWDE PLATFORM KUNNEN PRODUCTEN GEMAKKELIJK WORDEN VERGELEKEN EN DIRECT WORDEN BESTELD.

Betaalproducten zoals pinapparaten, kassasystemen en boekhoudsoftware zijn voor MKB-ers belangrijk voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. Toch blijkt de aanschaf hiervan vaak niet eenvoudig. Het zijn ingewikkelde producten die niet frequent worden aangekocht. Daarbij is het aanbod groot.  In de markt bestaan honderden verschillende varianten van producten die vaak specifiek zijn ontwikkeld voor een bepaalde branche.  Het vernieuwde Checkout-platform biedt een compleet overzicht van de markt. Met behulp van zoekfilters kunnen ondernemers gemakkelijk het best passende product vinden voor hun business.Het Checkout platform is initieel opgericht door Stichting Bevordering Efficiënt Betalen (SBEB) om MKB-ers onafhankelijk te informeren bij het aanschaffen van afreken- en betaalsystemen. De stichting is eind 2018 opgeheven, maar het informatieplatform bleek van grote waarde voor zowel de MKB-er als voor de leveranciers. Om deze reden is Checkout Nederland B.V. opgericht en heeft het platform een doorstart gekregen.

In samenwerking met de branche

De doorstart van Checkout is begeleid door 3 Rotterdamse ondernemers . Volgens Jan Meerman, directeur van branchevereniging INretail, is het voor ondernemers vaak lastig om alle relevante productinformatie makkelijk te kunnen vinden. ‘De meeste ondernemers hebben weinig tijd en zijn druk met de dagelijks bedrijfsvoering. Het uitzoeken van een nieuwe kassa of betaalterminal schiet er dan bij in.  Met platformen zoals Checkout.nl worden  ondernemers snel en objectief geholpen bij het uitzoeken van producten die goed passen bij hun eigen winkel’. “Er zijn heel veel aanbieders van kassa’s en betaalterminals en de prijzen verschillen aanzienlijk. Ik ben blij dat met de doorstart van Checkout dit belangrijke vergelijkingsplatform behouden blijft. Dit scheelt de MKB-er veel tijd en geld.”

Ingewikkelde producten vergelijken

Na de internetrevolutie van 2000 hebben de vergelijkers hun intrede gemaakt; platformen waar diensten en producten gemakkelijk en transparant met elkaar kunnen worden vergeleken door de consument. Anno 2019 zijn platformen zoals Independer en Kieskeurig niet weg te denken uit het aankoopproces van veel consumenten. Volgens de Autoriteit Financiële Markten geeft 73% van de consumenten aan dat zij een beter beeld hebben van het aanbod van producten, dankzij vergelijkingssites. ‘Het is daarom vreemd dat er nauwelijks goede vergelijkers zijn voor het MKB’ aldus Ralph Oudshoorn van Checkout Nederland. ‘De productvergelijker gaat hier verandering in brengen. Wij hebben samen met aangesloten leveranciers en brancheverenigingen van het MKB een platform ontwikkeld waarbij transparantie centraal staat’.

Noot voor redactie:

Foto: Gemaakt voor de lancering van Checkout.nl

Contact: Ralph Oudshoorn, Checkout Nederland. +31 6 401 743 46 , [email protected]

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.