Contactloos betalen zeer populair

news

Betalingsverkeer in teken van bankieren via smartphone en contactloos betalen; papier is uit. In 2018 betaalden Nederlanders voor het eerst vaker met een mobiele bankapp dan via internetbankieren en vaker contactloos dan door het insteken van hun betaalkaart. Minder dan 2 procent van alle overboekingen wordt nog op papier gedaan.

Wat zijn de cijfers?

Afgelopen jaar werden 4,37 miljard pin- en creditkaartbetalingen gedaan, 12,9 procent meer dan in 2017, voor een totaalbedrag van 115 miljard euro. Het aandeel contactloze betalingen, met pinpassen, creditkaarten, smartphones en zogeheten ‘wearables’ (sieraden en horloges met ingebouwde contactloze betaalchip) bedroeg eind vorig jaar 56 procent. Een jaar eerder was dat aandeel nog net iets minder dan de helft (49 procent).

“Het aantal pinbetalingen is in 2018 met bijna 13 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Sinds 2001 is het pinnen in Nederland niet meer zo hard gestegen,” stelt Piet Mallekoote vast, directeur van Betaalvereniging Nederland. “De veiligheid en het toenemende gemak van contactloos betalen met steeds meer verschillende betaalinstrumenten, zoals smartphones, ringen en horloges, zal daar zeker aan hebben bijgedragen.”

Wat betekent dit voor u als ondernemer?

Door de toenemende populariteit van (online) betaaldiensten, contactloos betalen en het sterk afnemende contante geld is het raadzaam om te beschikken over een pinapparaat dat voldoet aan de veranderende betaalbehoefte van de consument. De meeste aanbieders van pinapparaten ondersteunen contactloos betalen. Een pinapparaat helpt u om ook bij het betalen uw klant optimaal van dienst te zijn.

Bij Checkout.nl vindt u een totaal overzicht van alle leveranciers. Afhankelijk van uw investeringsbudget kunt u kijken naar de apparaten van myPOS of Sepay. Deze leveranciers bieden goede producten aan tegen een scherpe prijs. Daarnaast kunt u ook kijken naar mobiele pinapparaten. U moet er wel op letten dat deze apparaten in aanschaf veel lager liggen dan reguliere pinapparaten. De gebruikskosten daarentegen, zoals transactiekosten, liggen vaak veel hoger.

Bron: NU.nl
Foto: Fitbit

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.