Debit Card Acceptatie: Hoe bereid u zich als ondernemer het beste voor op de komende veranderingen?

news

Het Nederlandse pinbetalingssysteem gaat veranderen! Om dit systeem toekomstbestendig te maken, zodat we nu en in de toekomst overal ter wereld online én fysiek kunnen betalen, krijgt iedereen in Nederland vanaf volgend jaar een nieuwe pas toegestuurd. Vanaf dat moment betaalt u via andere software van Mastercard of Visa. Het Maestro en V PAY pinbetalingssysteem wordt daartoe uitgebreid voor Debit Mastercard en Visa Debit systeem. Dit is een grote operatie waar ook uw winkel, webshop, of organisatie mee te maken krijgt.

Maar we hebben goed nieuws: U hoeft waarschijnlijk niet veel te doen om toch mee te kunnen doen.

Accepteert u al creditcards?

Bij meer dan de helft van alle winkels in Nederland kunnen klanten nu al betalen met de nieuwere betaalpassen van Debit Mastercard en Visa Debit. Dat zijn de  winkels waar klanten nu al met creditkaarten van Mastercard en Visa kunnen betalen. Is het bij u mogelijk om met creditcard te betalen? Dan hoeft u niets te doen om betalingen nu en straks soepel te laten verlopen. Uw bank zal u benaderen om aan te geven of en wanneer u een update van uw systeem kunt verwachten. Dit kan meestal op afstand geregeld worden. In een enkel geval moet er een installateur langskomen om de software bij u op locatie te updaten.

Aanvullende overeenkomst nodig?

De andere winkels en ondernemingen waar klanten nu alleen met bankpassen van Maestro of V PAY kunnen betalen, moeten het komende jaar zorgen dat hun klanten daar voortaan ook met Visa Debit en Debit Mastercard kunnen betalen. Heeft u alleen een mogelijkheid om te ‘pinnen’ met Maestro of V PAY? Ook dan neemt uw bank of pindienstverlener contact met u op. Zij kunnen u dan vertellen welke overeenkomsten u moet afsluiten om over te kunnen op het nieuwe systeem.

Wat kost dat dan?

Door betalingen met Debit Mastercard en Visa Debit toe te staan, kunnen meer mensen straks met hun betaalpas bij u terecht. Maar wat zijn dan de kosten? Iedere aanbieder van betaaldiensten hanteert zijn eigen tarieven. Informeer daarom naar de kosten bij uw eigen pindienstverlener of kijk eens op de websites van de drie grootste Nederlandse banken:

Oudere apparatuur?

Heeft u een oud pinapparaat staan? Dan kan het zijn dat het niet mogelijk is om daar de nieuwe software voor de Debit Mastercard of Visa Debit op te draaien. In dat geval zal deze betaalautomaat vervangen moeten worden. Wanneer dit bij u het geval is, dan hoort u dit tijdig van uw automaatleverancier.

U ziet, in elk van bovenstaande gevallen houdt uw bank of pindienstverlener u goed op de hoogte. Samen proberen we de stap naar volledige Debit Card Acceptatie voor iedereen zo soepel mogelijk te maken.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.