Een vijfde meer pinbetalingen tijdens Black Friday

news

De kortingen, acties en uitverkopen op Black Friday tot en met Cyber Monday, hebben tot een stijging van 21% in de pintransacties geleid vergeleken met 2017. 

Volgens cijfers van Betaalvereniging Nederland is er ruim 58 miljoen keer gepint. Dat is 16% meer dan in een normaal lang weekend in het jaar. Black Friday is alleen de vrijdag, maar de consumenten winkelen in het weekend tot en met Cyber Monday ook alvast voor de feestdagen. De acties lopen vaak het hele weekend door waardoor er in de telling rekening is gehouden met het lange weekend. Het was dit jaar zo druk dat de postbedrijven moeite hebben om alle pakketten op tijd te bezorgen. Op de website van PostNL staat aangegeven dat een gedeelte van de pakketten komende week alsnog bezorgd zal worden. 

Ook Ideal betalingen stijgen

De online omzet is ook flink gestegen. Ideal heeft meer dan 10 miljoen betalingen verricht en stijgt daarmee 38 procent vergeleken met vorig jaar. Vergeleken met een normale week betreft het een stijging van 72 procent. De cijfers van Ideal zijn gebaseerd op basis van een schatting van de totale cijfers van één grote transactieverwerker: EquensWorldline. 

Nog niet populair in supermarkten

De omzet van vrijwel alle branches stijgt flink tijdens Black Friday, maar de supermarkten moeten hun weg nog vinden in de prijzengekte van Black Friday. Uit internationaal onderzoek is gebleken dat supermarkten en bouwmarkten de minste stijgingen kunnen bijschrijven tijdens Black Friday tot en met Cyber Monday.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.