Certificering van groot aantal pinautomaten verloopt na april

news

Op 30 april 2019 verloopt de certificering van een groot aantal pinautomaten in Nederland. Deze pinapparaten kunnen dan niet meer aangesloten worden op het betaalverkeer in Nederland. Daarnaast verloopt de certificering van alle pinautomaten die contactloos betalen niet ondersteunen per 1 januari 2020.

Betaalvereniging Nederland

Betaalvereniging Nederland reguleert alle pinautomaten die in Nederland gebruikt worden doormiddel van een certificering. Deze certificering garandeert dat de pinautomaat tot een bepaalde datum veilig gebruikt kan worden. Gemiddeld mag een bepaald type automaat tien jaar, nadat het voor het eerst op de markt wordt gebracht, gebruikt worden.

De certificering vanuit Betaalvereniging Nederland is wegens regulatie vanuit de betaalmarkt zelf sinds 2018 afgeschaft. Dit betekent dat pinautomaten die geïntroduceerd worden op de Nederlandse markt na 2017 geen certificering vanuit Betaalvereniging Nederland meer nodig hebben.

Type pinautomaten waarvan de certificering verloopt

Met de explosieve groei aan pinautomaten in Nederland afgelopen jaren zijn er veel pinautomaten in gebruik waarvan de certificering op 30 april 2019 of 1 januari 2020 aflopen.

  • Verifone Vx670, Vx570, Vx810, SC5000
  • Wordline Xentissimo, Xenteo
  • Ingenico I5100, I6400

Vervanging

Goede vervangers van de oude pinautomaten zijn beschikbaar. Je kunt via checkout.nl eenvoudig verschillende geschikte pinautomaten met elkaar vergelijken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of advies over de aflopende certificering, het vervangen van uw oude pinautomaat? Kijk gerust rond op checkout.nl om geschikte pinapparaten met elkaar te vergelijken.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.