MAESTRO BETAALPASSEN GAAN IN 2023 MET PENSIOEN

news

Mastercard heeft aangekondigd dat banken vanaf 1 juli 2023 geen nieuwe Maestro-betaalpassen meer zullen uitgeven. De pashouders van banken zullen daar weinig van merken. Aan de kassa kunt u na die datum nog steeds normaal betalen met een geldige Maestro-betaalpas. Die blijft werken tot de geldigheidsdatum op de pas of totdat uw bank een vervangende betaalpas opstuurt. 

Zelfde gemak, nog meer mogelijkheden

In plaats van Maestro-betaalpassen kunnen banken kaarten uitgeven van de merken Debit Mastercard en Visa Debit. Daarmee kunnen pashouders straks binnen Nederland met hetzelfde gemak aan de kassa betalen als ze nu met Maestro gewend zijn. Vooral buiten Europa kunnen pashouders met de nieuwe betaalpassen op veel meer plekken betalen dan nu met Maestro mogelijk is. De nieuwe betaalpassen zijn, in tegenstelling tot Maestro-passen, ook geschikt om borg te betalen voor huurauto’s, vakantiehuisjes of in hotels.

Makkelijke aanpassing voor winkeliers

Aan ruwweg 50% van alle Nederlandse kassa’s kunnen klanten nu al betalen met de nieuwe betaalpassen, bijvoorbeeld in hotels, restaurants en op plekken waar veel toeristen komen. Winkels waar klanten nog niet kunnen betalen met Visa Debit of Debit Mastercard, kunnen het komende jaar overeenkomsten sluiten met hun bank of pindienstverlener, zodat hun klanten alsnog met de nieuwe betaalpassen kunnen afrekenen. Winkeliers hoeven daarvoor hun betaalautomaten niet te vervangen. Alle gangbare bestaande pinautomaten hebben alleen een simpele automatische software-aanpassing nodig. Daar merken winkeliers nauwelijks iets van.

Betere dienstverlening aan touristen

Veel touristen die Nederland bezoeken, ook uit onze buurlanden België en Duitsland, hebben al een betaalpas van Debit Mastercard of Visa Debit. Die touristen kunnen vaak niet pinnen in Nederlandse winkels en moeten dan terugvallen op contant geld. Zodra die winkels naast betaalpassen van Maestro en V PAY ook kaarten van Visa Debit en Debit Mastercard gaan accepteren, kunnen touristen daar ook pinnen.

 

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.