Meestgestelde vragen van ondernemers over Debit Card Acceptatie (DCA)

news

Iedereen in ons land  krijgt op termijn automatisch een nieuw pasje. Pashouders hoeven daar zelf niets voor te doen. Alle betalingssystemen en pinautomaten moeten deze nieuwe passen accepteren. De invoering van deze nieuwe bankpasjes heeft gevolgen voor het bedrijfsleven. Logisch dat u als ondernemer vragen heeft. Wat zijn de consequenties van deze overstap voor uw bedrijf? In deze blog geven we antwoord op de meest gestelde vragen. 

1. Wat moet ik doen zodat mijn klanten in mijn (online) winkel met een betaalpas van Debit Mastercard of Visa Debit kunnen betalen?

Uw betaaldienstverlener doet u een aanbieding voor betalingen met aanvullende kaartsoorten. U kunt u zelf contact opnemen met uw huidige pindienstverlener voor meer informatie. 

Soms, afhankelijk van het pakket dat u wilt afnemen, moeten uw betaalterminals geüpdatet worden. Uw terminalleverancier kan u daarover informeren. Als u een verouderde terminal gebruikt waarvan de gebruiksduur verloopt, is het niet meer mogelijk om de software-aanpassing te doen. Kijk in dit overzicht welke terminaltypes verouderd zijn. Bij uw terminalleverancier kunt u een nieuw systeem aanvragen. Zodra klanten met aanvullende kaartsoorten bij u kunnen betalen, kunt u dat met nieuw voorlichtingsmateriaal bij uw kassa aangeven.

2. Waarom zou ik een nieuw of aanvullend contract afsluiten voor debit- en/of creditkaarten van de merken Mastercard en Visa?

Met een nieuw of aanvullend contract voor debit- en/of creditkaarten van Visa en Mastercard kunnen meer buitenlanders bij u pinnen. Bovendien bent u dan voorbereid op het toenemende gebruik van Visa Debit en Debit Mastercard passen door Nederlanders. Heeft u ook een webwinkel? Met de betaalpassen van Debit Mastercard en Visa Debit kunnen klanten ook online betalen, net zoals met een creditcard. Met betaalpassen van de merken Maestro en V PAY kan dat meestal niet.

3. Wat gaan betalingen met Debit Mastercard en Visa Debit mij kosten?

Iedere aanbieder van betaaldiensten hanteert zijn eigen tarieven. Vraag dat daarom aan uw eigen pindienstverlener of kijk alvast eens op de websites van de drie grootste Nederlandse banken:

4. Ik heb een commerciële geldautomaat in mijn winkel. Waarom zou ik aan de toonbank kaarten van de merken Mastercard en Visa accepteren?

Buitenlandse bezoekers betalen vaak een toeslag voor het opnemen van contant geld bij een geldautomaat. Deze klanten betalen liever direct met hun betaalkaart aan de kassa.

5. Ik krijg bijna nooit buitenlanders in mijn bedrijf. Heb ik wel een contract voor debit- en/of creditkaarten van Mastercard en Visa nodig?

Wat u niet gebruikt kost u niets. U betaalt namelijk een prijs per transactie. Als er dan toch een keer een klant met een kaart van Mastercard of Visa bij u wil afrekenen, hoeft u die niet af te wijzen.

6. Kunnen mijn klanten met Maestro en V PAY blijven betalen? 

Ja. Dat kan. Alle betaalpassen van Maetsro en V PAY blijven geldig en zijn te gebruiken tot de vervaldatum die op de kaart staat.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.