MKB’ers VERGELIJKEN FORS MEER IN CRISISTIJD

news

MKB vergelijker Checkout.nl merkt dat ondernemers sinds de coronacrisis voor nieuwe producten steeds vaker online vergelijken. De inkoop moet zo scherp mogelijk en je kunt nieuwe producten nu even niet vasthouden voor je ze koopt. Er is een groep ondernemers die kansen ziet, ondanks de lockdown en de verwachtte economische crisis.

Online vergelijker Checkout ziet een forse stijging in het aantal MKB’ers dat online vergelijkt als zij nieuwe producten aanschaffen voor hun zaak. Ondernemers gebruiken het platform met name om pinapparatuur en kassasystemen te vergelijken. Dit zijn relatief dure producten waar de verschillen tussen prijs en kwaliteit groot kunnen zijn. Sinds de coronacrisis is het bezoekersaantal bijna iedere maand tussen de 10 en 20% gestegen in het aantal unieke bezoeken op maandbasis. Vooral ondernemers uit de horecabranche weten de vergelijker steeds beter te vinden en vergelijken meer dan voorheen.

Er komen nieuwe ondernemers bij die ook hun nieuwe producten zoals pinapparaten en kassasystemen aan moeten schaffen, daarbij gebruikt een deel van de bestaande ondernemers de lockdown ook om hun oude producten te vervangen. Allemaal met het oog op de heropening van de horeca. ‘’Nu de niet-essentiële winkels dicht zijn is het lastiger om zelf een goede afweging te maken. Je kunt een product niet even vasthouden en een pinapparaat of kassasysteem is niet iets dat je vaak koopt.’’ Aldus Anil Soekhoe van koffielounge Hop & Stork in Den Haag. 

Checkout ondernemer Nick van den Dungen, die met zijn Marketingbureau Modern Media Hub onlangs mede eigenaar is geworden van het platform, snapt dat ondernemers meer online vergelijken. ‘’Ondernemers opereren meer dan ooit op het scherpst van de snede, je wilt een goed systeem voor als je straks weer open gaat en ook voor de scherpst mogelijke prijs’’.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.