Waarom retour pinnen aanbieden?

news

RETOURPINNEN

Geld terug zonder contanten

Veel ondernemers bieden hun klanten een 'niet goed, geld terug'-service. Maar contant geld retour geven als de klant zijn aankoop gepind heeft, is niet ideaal. Retourpinnen is de oplossing.

Omgekeerde pintransactie

Retourpinnen is een omgekeerde pintransactie. Via Retourpinnen geeft u als ondernemer elektronisch geld terug aan uw klant. Uw klant stopt de pinpas in uw pinmachine en u stort het bedrag terug op de bankrekening die hoort bij de betaalpas die gebruikt is bij de retourpintransactie. Dit kan steeds vaker ook contactloos. Het mag ook een andere pinpas zijn dan de pas waarmee oorspronkelijk mee betaald is. Bijvoorbeeld van degene die een artikel terugbrengt.

Net zoals u een pintransactie de volgende werkdag bijgeschreven krijgt op uw rekening, krijgt de consument via Retourpinnen het retourpinbedrag de volgende werkdag op zijn bankrekening. Een retourpintransactie op vrijdag, zaterdag of zondag wordt dan op maandag op de bankrekening van de klant bijgeschreven.
U geeft uw klant een ondertekende retourpinbon mee als bewijs dat het geld gegarandeerd naar hem onderweg is.

Uw grote voordeel

Het grote voordeel van Retourpinnen is dat u geen grote hoeveelheden contant geld hoeft aan te houden als klanten iets komen retourneren. Dit is veilig en handig en past helemaal in de trend om zo min mogelijk contant geld in de zaak te hebben.

Wanneer u interesse heeft in deze nieuwe dienst:

  • Neem contact op met uw bank.
  • Bekijk of uw kassa-omgeving geschikt is voor Retourpinnen.
  • Bestel gratis promotiemateriaal om aan te geven dat u Retourpinnen aanbiedt aan uw klanten.

WAT HEEFT U NODIG?

Voor Retourpinnen heeft u nodig:

  • Een contract voor Retourpinnen bij uw bank.
    Als ondernemer maakt u met uw eigen bank afspraken over bijvoorbeeld het tarief, de limieten die voor uw bedrijf gelden en administratieve zaken.
  • Een pinapparaat die geschikt is voor Retourpinnen.
    Bekijk en vergelijk hier of uw pinapparaat geschikt is voor Retourpinnen.
  • Indien uw kassasysteem is gekoppeld met het pinapparaat dienen ook de kassa en de kassakoppeling geschikt te zijn voor Retourpinnen. Kijk hiervoor op Checkout.nl of neem contact op met uw kassaleverancier. Bespreek aan de hand van het document 'kassa-integratie Retourpinnen' hoe Retourpinnen in uw kassa-omgeving geïmplementeerd wordt.

Tarieven

Om Retourpinnen te kunnen aanbieden, betaalt u per maand een aantal euro abonnementskosten, plus 6 tot 7 cent per Retourpintransactie. De exacte tarieven vindt u op de website van uw bank.

Voorwaarden

Retourpinnen is een vorm van geld teruggeven. De regels en procedures geeft u zelf vorm. Specifiek voor Retourpinnen gelden er voorwaarden die door uw bank aan de dienst worden gesteld.

Extra eisen bij kassakoppeling

Er gelden extra eisen aan de kassa-implementatie wanneer Retourpinnen via de kassa of kassakoppeling wordt geïnitieerd. De toegang tot de Retourpinnen functie op de kassa dient voorzien te zijn van een toegangsbeveiliging. Deze beveiliging moet bij elke retourpintransactie doorlopen worden. De toegangsbeveiliging kan bijvoorbeeld een wachtwoord, pasje of sleutel zijn.

 

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.